< <

<
< <

<

Voihan pyhä pylväkkö,

blogini ei nykyään päivity uudella kirjoituksella joka päivä. Mihin tässä ollaan menty? laiskaksi. Toisaalta oleskeluni Saksassa ei ole enää niin jännittävää ja minusta ja minun arjesta ovat tullut aika tylsiä. no ei nyt kai! Kivaahan täällä on.
Ensin huonot uutiset: Jarno lähtee su aamuna pois!
Ja sitten hyvät: Minusta on tulossa CSS-ihmelapsi! rah rah rah rah Istun netissä (virtuaalisella jakkaralla) ja opiskelen CSS:ää.

Eilen vietimme mukavan illallisen Ristorante Valentinossa. Tämä on pizzapaikka lähellä Dechsendorfin lätäkköä ja olemme jo kauan puhuneet siitä, että kävisimme siellä illallisella. Nyt kun Jarnon lähtö lähestyy Tsunamin omaisesti, täytyy meidän hätä pikaa toteuttaa kaikki puolivitsillä tai kokonaan vitsillä heitetyt ehdotukset. Käydä ostaa viikon ruuat sikakalliilta bensiskseltä, juoda olutta ja katsoa Simpsoneita, ostaa vaatteita kierätystorilta, lähettää paketti täynnä kenkiä ja kirjoja Suomeen, ostaa saksalainen porselaanisiili puutarhaamme, tehdä kanttarelliriuokaa... EIHÄN TÄSSÄ EHDI EDES HENGITTÄÄ!
Joo, en halua tietää mikä hätä hätä meininki mulla on, kun vietän viimeistä viikoani Erlangenissa.

Sää on ollut erittäin kolea täällä Saksassa. Aamulla kun kävelimme bussipysäkille nousi joka puolelta usvaa ja hengitys oli huuruista. Kun aurinko pääsee paistamaan on sää itseasiassa aika miellyttävää, sellaista, mistä itse tykkään. Olen aina tykännyt syksystä, sillä silloin aurinko vielä paistaa, mutta on silti miellyttävän viileää ja raikasta. Voi käyttää kunnon vaatteita ja kuitenkin pukeutua koristeellisesti, sillä vaatekomeutta ei tarvitse peittää talvitakilla, jonka sai kun tappoi Michelin -ukon.

Jausaa, pitäkää päät pystyssä!

Katsi

< < <

<
< <

<

Hei oikeasti, nyt kannattaa mennä katsomaan mun kotisivuja. Minä opettelin nimittäin eilen CSS:n laatimista. Olen kylläkin ihan vain aloittelija ja uskon, että minulla on vielä paljon opittavaa css:n käytössä. Suomeksi: jos pistät hiiresi jollekin linkille, se muuttaa väriään ja ehkä myös taustaväriään :) mageeta.

München ole pikkuinen floppi minun kohdallani.
Keskiviikkona kolleegani järjestivät grillijuhlat dechsendorfin järven rannalla. Kiva paikkavalinta. Juhlat olivat hyvin järjestetty, meille oli pystytetty pöydät, tuolit ja iso ruokakatos. Saksalaiset ottavat grillaamisen vakavammin kuin suomalaiset. Joillakin oli mukana oma keraaminen (the real german style) oluttuoppi, hienot lautaset, ruudulliset kangaslautasliinat ja aseet (pihviveitsi!). Yksi tyyppi oli raahannut kaasugrillinsä ja tietysti kaasupullonkin. Ei haittaa jos pitää raahata paljon tavaraa, kunhan on kaikki mukavuudet :)

Miksi tämä liittyy Müncheniin? uskon, että sain pienimuotoisen ruokamyrkytyksen keskiviikkona. Kun ssavuimme perjantaiaamuna Müncheniin, minulla oli kova pääkipu ja minun piti juosta koko ajan vessassa. Jarnon harmiksi, minun piti mennä sänkyyn makaamaan ja vietin koko perjantain hostelimme sängyssä. Minulla ei ollut kuumemittaria, mutta uskon, että perjantaina minulla oli kuumetta. Jarno katseli kaupungia yksiksen ja lohdutti minua illalla pelaamalla kortteja kanssani. Sen jälkeen hän meni kuitenkin hostelin alakertaan katsomaan futista (Bundesliga alkoi samana päivänä).
Lauantaina en ollut enää kuumeinen ja päätin raahautua Deutsches Museumiin. Jouduin huilata paljon penkeillä ja juosta kokoajan vessassa, mutta näin ainakin vanhoja soittimia ja ydinfysiikan osaston.

Menimme vielä isoon müncheniläiseen oluthalliin. Nämä ovat valtavan kokoisia ravintoloita täynnä eri huoneita ja isoja halleja, joissa kaikissa tarjotaan tiettyä müncheniläistä olutta ja bayerilaista ruokaa. Ruoka maistui, vaikka söin sitä ihan vähän. Brezeliä söin, niiden suolapitoisuus tuntui auttavan vatsaani.

No tässä tämä tältä kerralta,

nyt pitää aloittaa työn teko :)


Katsi

< <