< <

<
< <

<

Niinpä niin.

Tällä hetkelää maailman paras bändi MEW heittää keikkaa ma 10.10. Nosturilla ja ti 11.10. Tavastialla. Maanantain liput varattiin loppuun ennen kuin lippuagenttini ehti hankkia semmoiset, mutta Tavastian keikalle hän onnistui saamaan liput. Hyvä niin, sillä Tavastia on keikkapaikkana parempi kuin Nosturi ja tiistai parempi keikkapäivä kuin maanantai (Dominanten harkat ma-illalla).
Mew on tanskalainen bändi, jonka musiikkia on kuvailtu Elektrorockiksi. Musiikki on erittäin melodista ja joidenkin mielestä laulajan Jonaksen ääni androgyyninen. Mielestäni hänen äänensä on ihanan poikamainen, välillä jopa ylisöpö. Muutenkin Mewin musiikki on melkeinpä liian melodista, liian söpöä ja liian täydellistä - uskomattoman täydellistä - ja jostain ihmeen syystä olen haltioitunut heidän musiikistaan.
Näin Mewin ensimmäistä kertaa 27.10.2002 Vanhalla kun bändi lämmitteli yleisöä ennen Manic Street Preacherseiden keikkaa. Silloin olin aivan innoissani ensimmäisestä MSP konsertistani enkä viitsinyt tuhlata paljon energiaa saati ajatusvoimaa ja keskittymistä tälle bändille. Kuitenkin musiikki iski minuun heti ja kuulin silloin ensimmäistä kertaa Am I wry? No.:in, 156:in , Symmetry:n ja Comforting Sounds:in.
Kun seuraavan kerran näin Manicit Ruisrockissa 2003, soitti Mew melkein heti heidän jälkeen jollain toisella lavalla, enkä MSP höyryjen jälkeen jaksanut mennä kuuntelemaan heitä. Mikä moga.
7.12.2003 he kuitenkin keikkailivat Tavastialla ja koin elämäni keikan. Sain jopa Bo:n (kitaristi) settilistan.
Provinssirockissa 2005 näin Mewin viimeistä kertaa ja mielestäni esiintyminen ja tunnelma oli vaisu ja taisin hieman pettyä. Mew soitti vanhoista (pre-Frengers) biiseistään ainoastaan Pink Monsterin, joka on alle minuutin kestävä instrumentaalinen kappale. Ja muuten bändi veti kaikki hittinsä ja jo hieman kuluneen Frengersin kappaleita. Mukavana piristyksenä koin tulevan uuden albumin Glass Handed Kites kaksi kappaletta Apocalypso ja Why Are You Looking So Grave? Kappaleissa on kuitenkin niin paljon monimutkaisia elementtejä etten saanut festariolosuhteissa niistä kovin hyvää käsitystä. Vasta myöhemmin kuulin kappaleet netissä - ja tykkäsin. (sain myös Provinssirockista Bo:n settilistan)
Odotan innolla uutta albumia ja sen jälkeen tulevaa keikkaa Tavastialla!

Voi ilo ja suuret kiitokset Helsingin lippuagentilleni!

<

<1Comments:

<
<Blogger Anzisaid...

http://www.starwreck.com//p>

<10:05 ap./a> < 
<

<Lähetä kommentti

<